Jídlo a pití
Co a kdy jíst – ovoce a zelenina v sezóně
Chcete jíst zdravé potraviny, podpořit místní a organické (bio) zemědělce a ušetřit peníze?
Ingredience komerčního chleba je získána z lidských vlasů sklizených v Číně
Pokud si přečtete složení na bochníku chleba, obvykle najdete složku L-cystein. Tato neesenciální aminokyselina se přidává do pečiva jako kondicionér, aby se urychlilo průmyslové zpracování. Není obvykle přidán přímo do mouky určené pro domácí použití, ale zjistíte, že se nachází v pečivu, těstu na pizzu a v cukroví.
PTAČINEC – DIVOKÉ, VÝŽIVNÉ A OMLAZUJÍCÍ JÍDLO, DOSTUPNÉ I V ZIMĚ
Ptačinec někdy také Žabinec (Stellaria media) známe úplně všichni.
Ne všichni si však uvědomujeme, co to vlastně na svých záhoncích zjara tak úpěnlivě likvidujeme.
5 TOP POTRAVIN PRO ZDRAVÍ VAŠICH ZUBŮ
Pravděpodobně víte, že potraviny, které jíte, mají dopad na vaše celkové zdraví.
Nemusíte si však uvědomit, že mají také významný vliv na zdraví vašich zubů. Konzumace těchto syrových potravin vám může pomoci udržet zuby krásné a silné.
Kvašená zelenina
Zaslal Jan Čáp, konference Mrtvá planeta na serveru Pandora.cz - mnohokrát děkuji.
Návody na ostatní kvašenou zeleninu z knihy Václav Soukup : Zelinářská kuchyně - praktická příručka jak zužitkovat zeleninu v kuchyni, 5. přepracované a rozšířené vydání, Praha, Č.A.T. 1943
Kysané zelí - recepty
Zaslal Jan Čáp, konference Mrtvá planeta na serveru Pandora.cz - mnohokrát děkuji.
Návody na kysané zelí z knihy Václav Soukup : Zelinářská kuchyně - praktická příručka jak zužitkovat zeleninu v kuchyni, 5. přepracované a rozšířené vydání, Praha, Č.A.T. 1943
Další články...
- Celozrnná mouka
- 6 potravin pro zásoby
- 5 invazivních druhů rostlin, které můžete jíst
- Rastlinná strava našich predkov 2.časť
- Rastlinná STRAVA našich predkov 1.časť
- Vlašské ořechy plné antioxidantů
- Není družstvo jako družstvo – aneb - jak to na vesnici fungovalo dříve
- Těchto pět bylinek vám zlepší imunitní systém
- Léčba zázračnou sílou česneku
- Preppers.cz začíná dříve, než bylo plánováno