Jídlo a pití
Co a kdy jíst – ovoce a zelenina v sezóně
Chcete jíst zdravé potraviny, podpořit místní a organické (bio) zemědělce a ušetřit peníze?
Můžete mít všechno tohle – prostě jíte podle sezóny. U malých rodinných farem je pravděpodobnější, že budou ekologické a že budou používat trvale udržitelné zemědělské postupy, než rozsáhlé operace a sezónní produkty a že produkty budou mít tendenci být levnější v místních prodejnách a trzích než ovoce a zelenina, který je z druhého konce světa.
Zde je infografika, kdy se sklízí běžné ovoce a zelenina. Broskve a maliny jsou v sezóně od května do října, zatímco zelenina jako lilek a rajčata je v sezóně od června do října.
Tato infografika dole je velmi jednoduchý způsob k určení ovoce a zeleniny v sezóně.
Překlad článku Infographic: What to Eat, When to Eat – Fruit and Vegetables in
převzeto: http://www.freepub.comehere.cz