Jídlo a pití

Co a kdy jíst – ovoce a zelenina v sezóně

Chcete jíst zdravé potraviny, podpořit místní a organické (bio) zemědělce a ušetřit peníze?

Můžete mít všechno tohle – prostě jíte podle sezóny. U malých rodinných farem je pravděpodobnější, že budou ekologické a že budou používat trvale udržitelné zemědělské postupy, než rozsáhlé operace a sezónní produkty a že produkty budou mít tendenci být levnější v místních prodejnách a trzích než ovoce a zelenina, který je z druhého konce světa.

 

Zde je infografika, kdy se sklízí běžné ovoce a zelenina. Broskve a maliny jsou v sezóně od května do října, zatímco zelenina jako lilek a rajčata je v sezóně od června do října.

 

Tato infografika dole je velmi jednoduchý způsob k určení ovoce a zeleniny v sezóně.

 

 

Překlad článku Infographic: What to Eat, When to Eat – Fruit and Vegetables in

převzeto: http://www.freepub.comehere.cz

 

Aktivní témata na fóru

  • záleží, kolik toho je. Taková svazenka a včeličky mají taky smysl. Pokud sedlákovi na pronájem,...

  • Já se na to zase dívám ekonomicky. Za lásku myslivců si nic nekoupíš. A jak...

  • Uděláme tam krmný biopás a místní myslivci nás budou mít rádi. Ten se seká jednou...

  • Citace: Nalim  Duben 24, 2019, 08:39:07 odpoledne Pokud by se našel chovatel ovcí či koz,...

  • sahawnikde tam nevidim kontakt na predavajucich.mozno by sa dal dohodnut aj predaj na slovensko.ak nie,tak...