Jídlo a pití

Co a kdy jíst – ovoce a zelenina v sezóně

Chcete jíst zdravé potraviny, podpořit místní a organické (bio) zemědělce a ušetřit peníze?

Můžete mít všechno tohle – prostě jíte podle sezóny. U malých rodinných farem je pravděpodobnější, že budou ekologické a že budou používat trvale udržitelné zemědělské postupy, než rozsáhlé operace a sezónní produkty a že produkty budou mít tendenci být levnější v místních prodejnách a trzích než ovoce a zelenina, který je z druhého konce světa.

 

Zde je infografika, kdy se sklízí běžné ovoce a zelenina. Broskve a maliny jsou v sezóně od května do října, zatímco zelenina jako lilek a rajčata je v sezóně od června do října.

 

Tato infografika dole je velmi jednoduchý způsob k určení ovoce a zeleniny v sezóně.

 

 

Překlad článku Infographic: What to Eat, When to Eat – Fruit and Vegetables in

převzeto: http://www.freepub.comehere.cz

 

Aktivní témata na fóru

  • Nechce se mi ten výrok hledat, ani jeden z Klausů mě svými názory neoslovují. A...

  • Mě se nemusíš omlouvat, jen by mě zajímalo, jestli je ten výrok překroucený, nebo to...

  • Klausovi se omlouvat nemusíš, i já si pamatuju, jak léta jezdil po světě s přednáškou...

  • Myslím, že to o tom oteplováním řekl někdy v devadesátých letech, ale hledat to opravdu...

  • No on (starší) toho řekl v poslední době dost...dost na to, abych získal dojem, že...