Jídlo a pití

Co a kdy jíst – ovoce a zelenina v sezóně

Chcete jíst zdravé potraviny, podpořit místní a organické (bio) zemědělce a ušetřit peníze?

Můžete mít všechno tohle – prostě jíte podle sezóny. U malých rodinných farem je pravděpodobnější, že budou ekologické a že budou používat trvale udržitelné zemědělské postupy, než rozsáhlé operace a sezónní produkty a že produkty budou mít tendenci být levnější v místních prodejnách a trzích než ovoce a zelenina, který je z druhého konce světa.

 

Zde je infografika, kdy se sklízí běžné ovoce a zelenina. Broskve a maliny jsou v sezóně od května do října, zatímco zelenina jako lilek a rajčata je v sezóně od června do října.

 

Tato infografika dole je velmi jednoduchý způsob k určení ovoce a zeleniny v sezóně.

 

 

Překlad článku Infographic: What to Eat, When to Eat – Fruit and Vegetables in

převzeto: http://www.freepub.comehere.cz

 

Aktivní témata na fóru

  • Provincie Qinghai potrdila první případ. Jedinou provincii bez prokázané nákazy je nyní Tibet.V karanténě je...

  • Tak se mi vybavilo, kolikrát tu proběhly debaty, že nemá smysl se chystat na přežití...

  • Britští zdravotničtí činitelé se snaží vystopovat stovky cestujících, kteří nedávno přiletěli z Wuhanu do Velké...

  • Kdybyste chtěl někdo navýšit své zásoby, tak momentálně...V Kauflandu v akci:plnotučné mléko 13,90, fazolové konzervy...

  • Vypadá to, že od neděle Čína zakáže pohyb vozidel v centru Wu-chanu, aby mohli lépe...