Mají BIO potraviny stejnou kvalitu, jako potraviny komerční?

Dnes vyšel jeden velmi zajímavý článek o srovnání biopotravin a běžných potravin na Novinkách ZDE: http://www.novinky.cz/ekonomika/277806-biopotraviny-nejsou-hodnotnejsi-ani-zdravejsi-naopak-maji-vice-dusicnanu.html

Doporučuji shlédnout alespoň pár příspěvků v diskuzi pod tímto článkem.

 

Obojí – jak článek, tak diskuze jsou dokonalým názorným příkladem „kontroly mysli“.

Média použijí polopravdy, smíchají je s naprostými lži, podepíší to týmem vědců- autorit a pěkným způsobem zahrají na emoční strunu zhrzených lidí žijících v nedostatku.

 

I přes to, že v tomto článku vyzdvihnu kvalitu BIO ovoce a zeleniny (i dalších výrobků), ráda bych upozornila na to, že i komerční syrová zelenina a ovoce jsou pro organismus  mnohem zdravější, než neustálá konzumace pouze vařené stravy i když v BIO kvalitě. (Má osobní zkušenost).

 

Začnu nejdříve vyzdviženými dusičnany- BIO plodiny jich mají prý více.

Je to docela možné.

Je i možné, že dusičnany v komerčních plodinách tolik nejsou.

A tak se můžeme zeptat: Která chemikálie způsobující velkou velikost komerčních plodin se dnes používá a nebyla v hledáčku této studie?

Co před námi pěstitelé komerčních potravin tají?

Stejně tak může být i částečná pravda to, že obojí plodiny mají stejné  množství živin.

Hlavně těch, na které se cíleně tato studie zaměřila.

Pokud by se totiž zaměřila na všechny substance, nebyla by tato údajná studie tak nakloněná komerčním potravinám.

Uvedu zde jeden příklad za všechny:

Všichni žijeme ovlivněni informací, že hroznové víno a víno z něj je velmi zdravé.

Některé vědecké studie přímo nabádají, aby lidé pili pravidelně víno a hlavně to červené, kvůli velkému množství velmi léčivé substance, které se říká resveratrol.

To vše jsou pravdy…ALE…

Resveratrol v hroznech vzniká za předpokladu, že se víno v přírodě dostane do styku s houbami a bateriemi. V tu chvíli si jako obrannou látku ve své kůži vyprodukuje dostatek resveratrolu, aby nebylo plísní napadeno.

A zde je háček.

Komerční víno je stříkáno obrovskou spoustou syntetických fungicidů (je to vlastně jeden z nejvíce stříkaných plodů) a k tomu všemu je také stříkáno chemikálií obsahující fluorid (to jen pro informaci).

Komerční víno si tedy nevyprodukuje dostatek resveratrolu, jelikož se s plísní do styku nedostane.

 

Více ZDE: http://www.jajsem.com/uzasna-fakta-o-potravinach-zazracna-zivina-resveratrol-v-hroznovem-vine/

A tak, kdo jí a pije tyto plody se záměrem obdržet tuto velmi léčivou substanci, najde ji v dostatečném množství pouze v BIO hroznech a BIO vínu.

Veřejnost je takto obelhávaná polopravdou a lží.

A takovéto polopravdy a lži jsou ve zprávách a v novinách na denním pořádku.

A nejenom zde, ale i v učebnicích a skriptech ve školách.

Příroda je mnohem sofistikovanější, než si omezenými vzdělávacími programy umíme představit.

Můžeme se ptát:

Kdo je  dotyčný vědecký tým zkoumající hodnotu bio a nebio potravin?

Existuje vůbec?

Byla tato studie opravdu uskutečněná?

A pokud ano, kdo ji financoval?

Není to jako se schvalováním léků, kdy si vědec zaplacený od farmaceutické firmy večer otevře Whisky, zapálí si doutníček a píše požadované vědecké studie pro FDA s výsledkem vhodným ve prospěch nových  léků?

Bohužel, to je realita…léky, vakcíny, potraviny, přídavné látky…mnohé z nich schválené na základě falešných studií.

V USA takové případy rostou jako houby po dešti.

Když se podíváte na film „Svět podle Monsanta“ (http://www.jajsem.com/svet-podle-monsanta/) , pak zjistíte, jak je jednoduché vytvořit neexistujícího vědce, který vás veřejně zesměšní či zpranýřuje.

Stejně tak je jednoduché vytvořit studii pošlapávající kvalitu BIO potravin v době, kdy se do odvětví bio potravin dostává ohromné množství peněz, že začíná ohrožovat zisky z komerčních produktů.

Když na chvíli zapomenu na čerstvé ovoce a zeleninu, pak mohu konstatovat, že mnohé BIO potraviny jsou stále ještě opravdovými potravinami, na rozdíl od drtivé většiny produktů, které sedí v regálech komerčních obchodů.

BIO chléb je stále ještě z mouky, mléčné výrobky jsou z opravdového mléka a nejsou přeupravené moderní technologií.

Čokoláda je stále s velkým množstvím kakaového másla a kvalitního kakaa.

Maso nesmí obsahovat geneticky upravené hormony a není máčené do chemikálií proto, aby se vám na pultech zdálo jako čerstvé.

A takto bych mohla pokračovat dále…

Netvrdím, že všechno BIO je dokonalé.

EU se zasadila za to, aby byla kvalita BIO znehodnocena tím, že může obsahovat povolené množství chemikálií a dokonce i GMO substancí.

Některé velké firmy, produkující bio produkty začínají být zkupovávány korporacemi.

Nemyslím si, že by se snad korporace chtěli stál lepšími, spíše chtějí více kontroly, aby mohly lépe uplatnit svůj plán znehodnocení posledního opravdového jídla.

 

Dále bychom se na BIO mohli podívat z pohledu toho, zda je či není více šetrné pro půdní fond, živočichy a rozmanitost přírody.

 

Z tohoto pohledu u mě vyhrává na celé čáře BIO produkce.

 

A nejvíce ta, která je od menších pěstitelů.

Proč tedy ten výsměch a pohrdání z pohledu běžných lidí (viz.diskuze u článku na novinkách), kteří jsou řízeni kontrolou mysli prostřednictvím komerčních médií?

Budou lidé přirozené pěstování potravin zesměšňovat ve chvíli, kdy přestanou existovat včely, velké množství užitečného hmyzu, půda se stane mrtvá a nebude na ni růst ani GMO?

 

Neoficiální zprávy dokonce potvrzují, že BIO produkce má větší výnosy, než pole s GMO plodinami, o komerční produkci s mnohonásobným množstvím umělých hnojiv ani nemluvě.

Tento rok a především příští rok to mohou někteří zažít na vlastní kůži, až se budou pídit po levném chlebu a pečivu a po své každodenní dávce laciného masa na talíři.

Lidé mohou velmi brzy zakusit výsledek pohrdání těmi, kteří ještě s půdou hovoří a váží si rozmanitosti přírody a jejich dokonalých darů.

 

 Autor: Marie Špačková

 

převzato:www.jajsem.com

Aktivní témata na fóru