STAROVĚKÉ KARI KOŘENÍ SILNĚ PODPORUJE IMUNITNÍ SYSTÉM

Starověké kari koření, jehož hlavní součástí je kurkuma dlouhá s jejím bioaktivním komponentem kurkuminem, bylo velmi ctěné v Ayurvédické medicíně více než 2500let.

 

Toto oranžovožluté koření bylo doporučováno pro pomoc při rakovině zažívacího traktu, pro zlepšení poznávacích funkcí a zdraví mozku. Poslední studie prokázala, že je kurkumin silný antioxidant, má protizánětlivé vlastnosti a poskytuje mnoho výhod pro zdraví.

 

Výzkumný tým z Oregonské státní university zveřejnil výsledek studie v the Journal of Nutritionl Biochemistry, který demonstruje, jak kurkumin měřitelně zvýší úroveň proteinu, který je důležitý pro vrozený imunitní systém a pomáhá tím předcházet infekci jak u lidí, tak i u zvířat. Vědci zjistili, že kukrumin aktivoval antimikrobiální peptid “cathelicidin”, nebo-li CAMP, kritický komponent našeho imunitního systému který rozpoznává předtím neznámé bakterie, rychle je identifikuje a odstraní.

KURKUMIN A VITAMIN D OVLIVŇUJÍ NEMOCI POMOCÍ CAMP PEPTIDU

 

Každá přírodní substance, která ovlivní nebo zvýší úroveň CAMP má velký význam pro lidské zdraví, pomáhá podporovat imunitu a poskytuje ochranu proti mnohým chronickým nemocem a patogenním vetřelcům. V posledních letech, byl vitamín D značně studován a zjistilo se, že je silným stimulátorem aktivity CAMP (antimikrobiálního peptidu “cathelicidin”). Nový výzkum zjistil, že kurkumin a vitamín D spolupracují při boji s infekcí a systémovými záněty, protože oba mají protizánětlivé a antioxidační vlastnosti.

Vedoucí studie a autor z the Linus Paulinga Institute, Dr. Adrian Gombart říká, ” Tento výzkum ukazuje novou cestu regulace CAMP expresi genu… není vyloučeno, že udržovaná spotřeba (kurkumínu)v průběhu času může být zdravá a pomáhat chránit před infekcemi a to zvláště žaludku a střev.” Badatelé srovnávali CAMP-stimulační aktivitu kurkuminu s Omega-3 mastnými kyselinami a zjistili, že kurkumin způsobuje téměř trojnásobnou úroveň CAMP.

 

Vitamín D a kurkumin byly předmětem intenzivního výzkumu za posledních deset let kvůli mnoha potenciálům při léčení infekcí, rakovin, lupénky a jiných nemocí. Nové studie budou navrženy tak, aby prozkoumaly schopnost těchto živin zvýšit genetickou expresi CAMP peptidu a tím chránit před širokou škálou bakterií, včetně těch, které způsobují tuberkulózu a chrání před otravou krve.

Experti navrhují konzumovat 2000-5000 IU vitamínu D a 500mg kurkuminu pro denní doplnění jako ochranu před bakteriálními a virovými patogeny a chronickými nemocemi.

 

Autor: John Phillip, pro NaturalNews.com

Zdroj: www.naturalnews.com

 

překlad: www.jajsem.com

převzato: http://www.jajsem.com/

Aktivní témata na fóru

  • Citace: milo1944  Dnes v 04:31:22 odpoledneTak na tohle jsem docela zíral :Britové se bojí brexitu...

  • Proč? S ohledem na to že představy Britů jak jim EU odsouhlasí všechny podmínky vzaly...

  • Tak na tohle jsem docela zíral :Britové se bojí brexitu a dělají si zásoby jídlahttps://zpravy.aktualne.cz/zahranici/velka-britanie-brexit-pripravy-potraviny-nedostatek-jidlo/r~2fd0b70ed2c811e890ecac1f6b220ee8/?redirected=154...

  • Nádherný pohled odjinud k segregacím, nejen etnické či rasové....https://www.youtube.com/watch?v=qpjhSmoodu0

  • Americké lívance170 g hladké pšeničné mouky1 lžíce prášku do pečiva1 lžíce krupicového cukru350 ml mléka2...