Žaludové bramboráky

Nastal čas vyzkoušet, jak dokážeme žaludovou mouku zpracovat. Nejprve jsem ji jen smíchal se solí, s vodou a s tmavou chlebovou pšeničnou moukou v poměru 4:1, protože samotná žaludová mouka má nízkou pojivost - placka by nedržela pohromadě. Výsledné placky chutnaly jako velmi sražený a celkem nedobrý tmavý chléb. Ne, takhle ne.

 

Druhý pokus dopadl o poznání lépe. Nastrouhal jsem nahrubo tři brambory, několik stroužků domácího českého česneku, na drobno jsem nasekal list mangoldu a zasypal to žaludovou moukou tak, aby těsto aspoň trochu lepilo. Vodu žádnou, brambory byly vlhké samy o sobě. Placky jsem dal péct na sucho do trouby a pak si vzpomněl, že jsem zapomněl na sůl. Tak jsem placky v troubě aspoň solí posypal. A víte co? Jo! Chutnaly mi! Nejbližší podobná chuť je vánoční černý kuba. A příště zkusím něco sladkého, pro změnu.

převzato: http://hlad.posterous.com/

 

Aktivní témata na fóru

  • záleží, kolik toho je. Taková svazenka a včeličky mají taky smysl. Pokud sedlákovi na pronájem,...

  • Já se na to zase dívám ekonomicky. Za lásku myslivců si nic nekoupíš. A jak...

  • Uděláme tam krmný biopás a místní myslivci nás budou mít rádi. Ten se seká jednou...

  • Citace: Nalim  Duben 24, 2019, 08:39:07 odpoledne Pokud by se našel chovatel ovcí či koz,...

  • sahawnikde tam nevidim kontakt na predavajucich.mozno by sa dal dohodnut aj predaj na slovensko.ak nie,tak...