Žaludové bramboráky

Nastal čas vyzkoušet, jak dokážeme žaludovou mouku zpracovat. Nejprve jsem ji jen smíchal se solí, s vodou a s tmavou chlebovou pšeničnou moukou v poměru 4:1, protože samotná žaludová mouka má nízkou pojivost - placka by nedržela pohromadě. Výsledné placky chutnaly jako velmi sražený a celkem nedobrý tmavý chléb. Ne, takhle ne.

 

Druhý pokus dopadl o poznání lépe. Nastrouhal jsem nahrubo tři brambory, několik stroužků domácího českého česneku, na drobno jsem nasekal list mangoldu a zasypal to žaludovou moukou tak, aby těsto aspoň trochu lepilo. Vodu žádnou, brambory byly vlhké samy o sobě. Placky jsem dal péct na sucho do trouby a pak si vzpomněl, že jsem zapomněl na sůl. Tak jsem placky v troubě aspoň solí posypal. A víte co? Jo! Chutnaly mi! Nejbližší podobná chuť je vánoční černý kuba. A příště zkusím něco sladkého, pro změnu.

převzato: http://hlad.posterous.com/

 

Aktivní témata na fóru

  • Septik a přívod elektřiny...musī se kopat 80 m k domku.A v řījnu a listopadu zbytek.A...

  • Praktická zkušenost z dětského tábora: Lednička na PB velikosti cca 100 litrů dokáže běžet na...

  • Dneska se pan Koller fakt rozjel, natočeno to bylo asi někdy v dubnu a na...

  • Citace: MDobromila  Včera v 08:14:02 odpoledneMáme studnu..hurá...ve čtvrtek už poteče voda (zatím v hadici).Příští týden...

  • Zdravím. Pokud chcete budovat zásobník na objem 15 - 20 kubíků skruže nestačí. Skruže se...