Žaludové bramboráky

Nastal čas vyzkoušet, jak dokážeme žaludovou mouku zpracovat. Nejprve jsem ji jen smíchal se solí, s vodou a s tmavou chlebovou pšeničnou moukou v poměru 4:1, protože samotná žaludová mouka má nízkou pojivost - placka by nedržela pohromadě. Výsledné placky chutnaly jako velmi sražený a celkem nedobrý tmavý chléb. Ne, takhle ne.

 

Druhý pokus dopadl o poznání lépe. Nastrouhal jsem nahrubo tři brambory, několik stroužků domácího českého česneku, na drobno jsem nasekal list mangoldu a zasypal to žaludovou moukou tak, aby těsto aspoň trochu lepilo. Vodu žádnou, brambory byly vlhké samy o sobě. Placky jsem dal péct na sucho do trouby a pak si vzpomněl, že jsem zapomněl na sůl. Tak jsem placky v troubě aspoň solí posypal. A víte co? Jo! Chutnaly mi! Nejbližší podobná chuť je vánoční černý kuba. A příště zkusím něco sladkého, pro změnu.

převzato: http://hlad.posterous.com/

 

Aktivní témata na fóru

  • Podle Ria Novosti by Prahu mělo opustit 60 zaměstnanců ambasády:https://ria.ru/20210422/diplomaty-1729412689.html

  •  22. dubna 2021 12:37Rusko má extrémně negativní postoj k situaci s Českou republikou. Oznámil to...

  • Citace: SoňaR  Dnes v 12:15:52 odpoledneCitace: sedlák  Dnes v 12:01:18 odpoledneCitace: SoňaR  Dnes v 10:32:30...

  • ...a s tím může souviset rozšiřování vlivu USA v Evropě

  • Ta změna americké pozice je spíš návratem k normálu. Trumpova politika byl exces. Ten byl...