Žaludové bramboráky

Nastal čas vyzkoušet, jak dokážeme žaludovou mouku zpracovat. Nejprve jsem ji jen smíchal se solí, s vodou a s tmavou chlebovou pšeničnou moukou v poměru 4:1, protože samotná žaludová mouka má nízkou pojivost - placka by nedržela pohromadě. Výsledné placky chutnaly jako velmi sražený a celkem nedobrý tmavý chléb. Ne, takhle ne.

 

Druhý pokus dopadl o poznání lépe. Nastrouhal jsem nahrubo tři brambory, několik stroužků domácího českého česneku, na drobno jsem nasekal list mangoldu a zasypal to žaludovou moukou tak, aby těsto aspoň trochu lepilo. Vodu žádnou, brambory byly vlhké samy o sobě. Placky jsem dal péct na sucho do trouby a pak si vzpomněl, že jsem zapomněl na sůl. Tak jsem placky v troubě aspoň solí posypal. A víte co? Jo! Chutnaly mi! Nejbližší podobná chuť je vánoční černý kuba. A příště zkusím něco sladkého, pro změnu.

převzato: http://hlad.posterous.com/

 

Aktivní témata na fóru

  • Pozdě, ale přece. Jak to řekl ten Robejšek? Když už není zbytí, tak i ten...

  • to je ale novinka... http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/rakousky-kancler-rozdelovani-uprchliku-neni-resenim-migrace/1574870

  • no nebo si najdi stáj, kde podestýlají slámou...

  • No jo, to mě mohlo trknout s tou půdou. Jenže já sypu na zahradu i...

  • jehličnaté piliny okyselují půdu. Konečně napadl sníh a my se konečně můžeme vydat na sjezdovku...