SEDM POTRAVIN, KTERÉ PŘIROZENĚ ČISTÍ JÁTRA

Primárním cestou, kterou tělo vylučuje toxiny, je přes játra, která naše tělo očišťují filtrováním jedů z naší krve, které k nám pronikají skrze zažívací ústrojí, kůži a dýchací cesty.

 

Když ale vaše játra přestanou fungovat následkem stresu nebo nadměrného vystavení toxinů, celý váš systém se může vyhodit z rovnováhy a zdraví se vážně zkomplikuje.

 

Játra jsou také zodpovědná za produkci žluči, další formu detoxikace, která je nutná pro zpracování tuků a bílkovin z vašeho jídla, a proto je tak mimořádně důležité, aby byla játra řádně udržována.

Bez zdravých, fungujících jater nebude vaše tělo schopné se samo vyčistit a absorbovat živiny. To je cesta ke zdravotní pohromě.

 

” Tisíce enzymatických systémů vybudovaných v játrech je zodpovědných za prakticky každou tělesnou aktivitu,” říká Dr. Karl Maret,M.D.,o významu funkcí jater.” Na kvalitě jater je závislá řádná funkce očí, srdce, mozku, gonád (pohlavní žlázy), kloubů a ledvin”.

 

” Jestliže se v játrech zastaví jen jeden z tisíců enzymatických systémů, zhorší se celková tělesná funkce a výsledkem bude zvětšení metabolického stresu jednotlivce.”

 

Zde je proto sedm důležitých potravin, které vám pomůžou udržet vaše játra zdravé.

 

ČESNEK, GRAPEFRUIT, ZELENÝ ČAJ A ZELENÁ ZELENINA

 

ČESNEK obsahuje četné sirné sloučeniny, které aktivují jaterní enzymy zodpovědné za vylučování toxinů z těla ven. Obsahuje allicin a selen, dvě silné živiny, které chrání játra před toxickým poškozením a pomáhají v procesu detoxikace.

 

GRAPEFRUIT je velmi bohatý na přírodní vitamín C a antioxidanty, dvě silné substance pro čištění jater. Stejně jako česnek, grapefruit obsahuje sloučeniny, které podporují produkci jaterních čistících enzymů. Také obsahuje flavonoid známý jako naringenin který pomáhá játrům spalovat tuky, které se pak v játrech neusazují. http://www.dailymail.co.uk

 

ZELENÝ ČAJ obsahuje katechin, rostlinný antioxidant, který odstraňuje nahromaděné tuky a podporuje řádnou funkci jater. Zde: http://www.nature.com/ijo/journal/v26/n11/abs/0802141a.html

Tento mocný nápoj také chrání játra proti toxinům, jež by se jinak hromadily a způsobily by poškození jater.

 

ZELENÁ LISTOVÁ ZELENINA jako je rukola, pampeliškové listy, špenát, zelená hořčice, čekanka, kapusta a další obsahují čistící sloučeniny, které neutralizují těžké kovy. Zelené listové zeleniny odtraňují také z těla pesticidy a herbicidy a urychlují výrobu a tok žluči.

AVOKÁDA, VLAŠSKÉ OŘECHY A KURKUMA

AVOKÁDA obsahují tripeptidy, ktreé aktivně podporují zdraví jater a chrání je před toxickým přetížením. Stejně tak posilují jejich čistící schopnost. Zde: http://www.sciencedaily.com/releases/2000/12/001219074822.htm

Konzumace už 1-2 avokád za týden po dobu jednoho měsíce může opravit poškozená játra.

 

VLAŠSKÉ OŘECHY mají vysoké hodnoty I-argininu, aminokyselin, tripeptidů a omega-3 mastných kyselin, které pomáhají detoxikovat játra od čpavku. Ořechy také pomáhají také okysličit krev a extrakt z jejich zelených slupek je známý jako skvělý čistič jater.

 

KURKUMA je jednou z nejmocnějších potravin pro udržení zdravých jater. Aktivně je chrání před poškozením a dokonce regeneruje poškozené jaterní buňky. Kurkuma také podporuje přirozenou produkci žluči a zlepšuje funkci žlučníku, dalšího čistícího orgánu.

 

Pro více informací navštivte: http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/liver-cleanse-foods/

 

 

Autor: Jonathan Benson, NaturalNews

Zdroj: www.naturalnews.com

Překlad: www.jajsem.com

převzato: http://www.jajsem.com/