Příprava vody a její krátkodobé skladování

Krátkodobé skladování vody je jakýkoliv způsob skladování vody, který je navržen pro poskytování pitné vody po dobu 90 dní a méně (3 měsíce). To je má definice a doporučuji toho dosáhnout, pokud jste tak již neučinili. Ať jste proper, nebo někdo, kdo se prostě domnívá, že je dobré mít po ruce něco extra v případě nouze, tří měsíční zásoby jsou vynikajícím základem pro start.

 

Proč 90 dní?
Jak ji skladovat?
Kde ji skladovat?

Proč 90 dní?
90 dní je relativně krátká doba. Zkoumal jsem a pokračuji ve zkoumání dat sestavených odborníky jako jsou například vědci, inženýři, geologové, atd. Většina jejich dat je dostupná. Jak jsem řekl, mé doporučení pro minimálně 90ti denní zásoby zvažuje i to, že voda může být dostupná pro masy, ale očekává se, že alespoň po tuto dobu v tom můžete být „na vlastní pěst“. Také věřím, že pokud udeří zemětřesení nebo katastrofa podobného rozsahu, tak 3 měsíce je „přechodová doba“ pro lidi, aby se přizpůsobili novým situacím.

Jak ji skladovat?
Zde existuje hodně debat, zvláště co se týče skladovacích kontejnerů. Doporučuji používat nové a nepoužité kontejnery, jako např. 55ti galonové bubny (cca 208 litrů), aquatanky a jiné kontejnery, které jsou navrženy pro dlouhodobé skladování pitné vody pro lidi. HDPE (vysokohustotní polyetylen) je populární možnost pro mnoho lidí používajících skladovací kontejnery. Mnoho prepperů se snaží na čemkoliv ušetřit, ale při výběru bezpečného kontejneru nedoporučuji šetřit.

Short-term water supply

Jeden z největších mýtů je, že použití „potravinářského“ nebo „certifikovaně repasovaného“ kontejneru je perfektně bezpečné jako použití nového a nepoužitého kontejneru. Pokud se bavíme o těchto plastových kontejnerech, jsou úplně mimo kvůli dvěma důvodům: 1) všechny plasty absorbují chemikálie nebo kapaliny, které jsou v nich skladovány a 2) tyto chemikálie a kapaliny se dostanou zpět do pitné vody, která je v nich skladována. I když společnosti umyjí tyto kontejnery párou nebo jinou chemikálií, nemůžou odstranit to, co bylo absorbováno plastem.

Pamatujte, že tyto použité kontejnery byly používány v potravinářském průmyslu pro skladování koncentrovaných kapalin a chemikálií. To jsou důvody, proč doporučuji utratit o něco více peněz za nepoužité a nové kontejnery pro vaši pitnou vodu.

Pokud hledáte nějaké možnosti pro úpravu pitné vody pro skladování, pak je zde další místo pro debaty. Doporučuji použít Water Preserver Concentrate pro vaši vodu pro skladování a tuto vodu rotovat každých 6 až 12 měsíců. Existují i jiné dobré produkty, ale doporučuji jen ty, které prošly ověřitelnými laboratorními testy. Hlavními bodem úpravy vody je, aby byla zbavena patogenních mikroorganismů a kontaminace.

Kde ji skladovat?
Vždy se ujistěte, že vaše zásoby vody jsou na místě, které:

1) Je chladné a temné, mimo sluneční záření a mimo vysoké teploty.
2) Suché, mimo oblasti možného zaplavení, extrémní vlhkosti a mimo malá zvířátka.
3) Snadno přístupné na několika různých místech a zároveň chráněné.

Mějte svou zásobu vody v teplotě mezi 15 a 20 stupni Celsia pro maximální životnost a kvalitu vody. Je také dobré být strategický u zásob vody. Například se vyhněte otevřeným prostranstvím, kde může stoupat teplota, nebo pod strom, kde by ptačí trus mohl představovat riziko kontaminace. Umístění může být zkomplikováno tím, že k němu nebudete mít snadný přístup, proto zásoby rozdělte alespoň na dvě nebo tři různá místa.

převzato: http://www.freepub.comehere.cz